Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Οι hacktivists στο πλευρό του WikiLeaks

πηγή: The insider.

hacktivistsΑκτιβιστές-χάκερς περνούν στην αντεπίθεση στον ιδιόμορφο πόλεμο που διεξάγεται στο ίντερνετ μετά τις αποκαλύψεις-φωτιά του WikiLeaks. Μια ομάδα ακτιβιστών-χάκερς (hacktivists) επιτέθηκε σε sites πούε είτε διέκοψαν, είτε αρνήθηκαν την συνεργασία με το WikiLeaks. Οι hacktivists θεωρούν ότι οι απόπειρες κατά του WikiLeaks συνιστούν κρατική λογοκρισία και ανταποδίδουν με το ίδιο νόμισμα τις επιχειρήσεις που βλάπτουν το αμφιλεγόμενο site.
O κυβερνοπόλεμος διεξάγεται από μια ομάδα που ονομάζεται Anonymous. Μέχρι στιγμής έχει "χτυπήσει" το site της ελβετικής τράπεζας που "πάγωσε" τα περιουσιακά στοιχεία του Τζούλιαν Ασάνζ και το PayPal που σταμάτησε να διαχειρίζεται δωρεές προς το WikiLeaks.
Μέλος της ομάδας των Anonymous με το ψευδώνυμο Coldblood μίλησε στο BBC και δήλωσε ότι στόχος των hacktivists είναι όλα τα sites "που έχουν ενδώσει στις κυβερνητικές πιέσεις".
"Έίμαστε κάθετα αντίθετοι σε οπιαδήποτε μορφή λογοκρισίας στο διαδίκτυο και θα πολεμήσουμε όσους προσπαθούν να βάλουν περιορισμούς στην ελευθερία έκφρασης", είπε ο Coldblood.
"Πιστεύουμε ότι το ζήτημα που προέκυψε με το WikiLeaks δεν είναι απλά θέμα διαρροής απόρρητων εγγράφων. Έχει μεταμορφωθεί σε ένα πεδίο μάχης μεταξύ των πολιτών και των κυβερνήσεων", πρόσθεσε.
Ο στόχος των hacktivists δεν είναι να "γκρεμίσουν" τα "εχθρικά" sites, σημειώνει το BBC, αλλά να προειδοποιήσουν.
Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου