Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Καμία δίωξη των αλληλέγγυων στον Στόλο της Ελευθερίας Να διωχθούν οι Ισραηλινοί εγκληματίες

Αναδημοσίευση από το Digital Flotilla:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καμία δίωξη των αλληλέγγυων στον Στόλο της Ελευθερίας
Να διωχθούν οι Ισραηλινοί εγκληματίες

Αθήνα 8 Δεκέμβρη 2010

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010 ο Στόλος της Ελευθερίας που επιχειρούσε να σπάσει τον παράνομο και απάνθρωπο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού Ναυτικού. Εννιά Τούρκοι ακτιβιστές δολοφονήθηκαν, δεκάδες διεθνείς ακτιβιστές τραυματίστηκαν, εκατοντάδες απήχθησαν, βασανίστηκαν, κλείστηκαν στις φυλακές, έπεσαν θύματα πειρατείας και διακεκριμένης κλοπής, ανάμεσά τους και τα μέλη της ελληνικής Πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες σε ολόκληρο τον κόσμο διαμαρτύρονταν με κάθε τρόπο για την απίστευτη σφαγή και χιλιάδες συγκεντρώνονταν έξω από τις ισραηλινές πρεσβείες. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως στην αστυνομία να διαλύσει ουσιαστικά τη συγκέντρωση κυνηγώντας τους διαδηλωτές για χιλιόμετρα.

Δεκάδες διαδηλωτές-τριες ξυλοκοπήθηκαν από τους ένστολους προστάτες της ισραηλινής πρεσβείας, την ίδια ώρα που Έλληνες και ξένοι ακτιβιστές ξυλοκοπούνταν από τους Ισραηλινούς ένστολους απαγωγείς τους.

Ανάμεσα στα θύματα της πρωτοφανούς καταστολής και ο Γεράσιμος Γεωργάτος, που όχι μόνο ξυλοκοπήθηκε αλλά και συνελήφθη μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να προσέλθει σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σφαγή.

Μετά από την ταλαιπωρία των πρώτων ημερών και την ουσιαστική ομηρία 7 μηνών, ο Γεράσιμος Γεωργάτος θα καθίσει την Πέμπτη 9/12 στο εδώλιο του κατηγορουμένου, εκεί που θα έπρεπε να βρίσκονται οι Ισραηλινοί εγκληματίες και οι συνεργάτες τους.

Ως Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα συμπαραστεκόμαστε στον Γεράσιμο και τον ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη που έδειξε. Θα είμαστε στη δίκη του και καλούμε όποιον μπορεί να προσέλθει. Θα συνεχίσουμε να τον υπερασπιζόμαστε μέχρι να αθωωθεί όπως και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι πραγματικοί εγκληματίες εκείνης της μέρας.

Καμία δίωξη στους αλληλέγγυους στον Στόλο της Ελευθερίας
Να τιμωρηθούν οι ένοχοι της σφαγής

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα
Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου