Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Stranger than Fiction

#Goodmorningzone

Δεν συνηθίζω να γράφω για ταινίες. Αυτό είναι κρίμα γιατί μερικές φορές πρέπει. Παραδείγματος χάριν  η ταινία για την οποία αποφάσισα να σας γράψω, Το "Stranger than Fiction" ή "Πιο περίεργο από την Φαντασία" εάν προτιμάτε στην Ελληνική.
Η ταινία βγήκε στις αίθουσες το 2006 με την επιμέλεια του Σκηνοθέτη Μάρκ Φόρστερ,  που έδωσε ένα πολύ ιδιαίτερο αέρα στην ταινία αυτή.
Για να μπείτε στο νόημα για ποιόν λόγο σας γράφω για αυτήν την ταινία, αυτή η ταινία γράφει για 3 πράγματα. Τους αριθμούς, την ρουτίνα και την μη ρουτίνα, και όλα αυτά εντός ενός βιβλίου μιας συγγραφέα, η οποία αντιμετωπίζει την ρουτίνα και την μη ρουτίνα, και αυτή προφανώς μέσα στις λέξεις που χαράζουν την ζωή της, στο βιβλίο κάποιου Σεναριογράφου/Συγγραφέα ό οποίος μπορεί κατά βάθος να είναι και αυτός θύμα της ρουτίνας και της μη ρουτίνας, ενδεχομένως και αυτός παγιδευμένος μέσα στις σκέψεις και τις λέξεις κάποιου παρανοϊκού σαδιστή Συγγραφέα.


To σενάριο έχει ως εξής. Ο υψηλόβαθμος υπάλληλος της Εφορίας Χάρολντ Κρικ επί σειρά ετών ακολουθεί πιστά το μοναχικό πρόγραμμα της ρουτίνας που προσφέρει η δουλειά του. Μια ζωή σε τάξη, αυστηρά δομημένη σε αριθμούς και χρονοδιαγράμματα που καθορίζουν την καθημερινότητα του. Ως την ημέρα που το ρολόι του, και μια παρανοϊκή συγγραφέας τραγωδιών αποφασίζουν να τον βγάλουν από την ρουτίνα της ζωής του και να τον βάλουν στην μη ρουτίνα και στον δρόμο... για το θάνατό του;
Όπως και να έχει, αξίζει να το δείτε.
Καλημέρα.


Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου