Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Diaspora - Έρχεται το αντί Facebook social network

Από το Connection.gr:


Diaspora - Social Network
Το Diaspora είναι ένα νέο project το οποίο ξεκίνησαν 4 φοιτητές και αν όλα πάνε καλά, θα είναι online μετά το τέλος του καλοκαιριού.
Η σημαντικότερη διαφορά του Diaspora από το Facebook, αν τελικά ολοκληρωθεί, είναι ότι... τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών (μηνύματα, φωτογραφίες κ.λπ.) παραμένουν αποθηκευμένα και κρυπτογραφημένα στους υπολογιστές τους.

Σκοπός του να λειτουργήσει ως ένα αντί Facebook - social network.
Αντίθετα στην περίπτωση του Facebook, αυτά βρίσκονται αποθηκευμένα στους δικούς του servers.
Οι περίεργες αλλαγές στους όρους χρήσης του Facebook (που θα του επέτρεπαν να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα των χρηστών όπως αυτό ήθελε)... αλλά και οι αλλαγές στις ρυθμίσεις ασφάλειας που έκαναν τελικά πιο πολύπλοκο για κάποιον να αποκλείσει την πρόσβαση σε αυτά, έχουν δημιουργήσει τους τελευταίους μήνες, ένα κύμα δυσαρέσκειας μεταξύ των χρηστών του δημοφιλούς δικτύου.
Αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει το Diaspora. Υπόσχεται απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά σας δεδομένα και την απουσία κάποιου κεντρικού server που θα αποθηκεύει δικά σας στοιχεία.
Το παράξενο αν θέλετε τώρα της υπόθεσης αυτής είναι ότι μεταξύ των δωρητών για τη δημιουργία του Anti-Facebook (Diaspora), βρίσκεται και ο ίδιος ο Mark Zuckerberg, ο CEO και δημιουργός του Facebook, σύμφωνα πάντα με δήλωσή του!!!
laptopblog.gr
Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου