Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Η Τέχνη του Ψηφιακού πολέμου-Εισαγωγή.

Το δυνατότερο όπλο στον κόσμο.
Αυτή είναι μια καινούρια τελείως διαφορετική σειρά αναρτήσεων από αυτές που σας είχα συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αυτή η σειρά αναρτήσεων αποτελεί ένα εγχειρίδιο ψηφιακού πολέμου, ή για να το πω καλύτερα... πολέμου πληροφοριών.

Πριν πω οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να τονίσω ότι αυτό το μοίρασμα οδηγιών και Πληροφοριών που αφορούν την τέχνη της διασποράς της Πληροφοριών, δεν έχει να κάνει καθόλου με αλτρουιστικά κίνητρα. Είναι κάτι 100% ιδιοτελές, με συγκεκριμένους στόχους, και έχει ως απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση δικών μου συμφερόντων που δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να αναφέρω. Ας πούμε ότι με συμφέρει να μοιραστώ μαζί σας κάποια μυστηκά, και κάποιες τεχνικές, που θα σας δώσουν ένα προβάδισμα στον πόλεμο της πληροφορίας του διαδικτύου.

Τους τελευταίους μήνες, στην ζωή μου συμβαίνει κάτι το παράδοξο. Το παράδοξο αυτό έχει να κάνει με τις τακτικές μου. Πρέπει οι ικανότητες μου για κάποιο λόγο να ανεβάσανε level και πλέον οι κοινωνικοί μηχανισμοί που στήνω για κάποιον περίεργο λόγο που αδυνατώ να περιγράψω... λειτουργούν.

Εάν υπάρχει θεός... αυτή είναι η πιο γλυκιά του έκδοση. 
Αυτό είναι πράγματι πρωτότυπο και αξιοπερίεργο για τα δικά μου δεδομένα, γιατί εδώ και κάτι κάτι χρόνια που σαν ακτιβιστής προσπαθούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο κυριολεκτικά έκανα μια τρύπα στο νερό.

Για να μην κοροϊδευόμαστε βέβαια αυτή η αλλαγή δεν έχει να κάνει με τον καλό θεούλη που αποφάσισε να με βοηθήσει, αλλά ούτε με μια θεία πρόνοια του στίλ "Το καλό θα νικήσει...", ας έχουμε την πολυτέλεια τουλάχιστον να είμαστε ειλικρινής με τον εαυτό μας. Οι δυνάμεις που ελέγχουν την επιτυχία ή την αποτυχία στον πόλεμο της πληροφορίας, είναι πιο σκοτεινές από την νύχτα, και πηγάζουν από την θαυμάσια, ακόρεστη, και πολυποίκιλη ανθρώπινη βλακεία, τους καρπούς της οποίας θα αντλήσουμε  και θα απολαύσουμε παρέα μέχρι την τελευταία τους σταγόνα.

Προτού με θεωρήσετε κάθαρμα και κακό άνθρωπο σας προτρέπω να ρίξετε μια ματιά στον καθρέπτη σας, και προτού ξεκινήσετε να διαβάζετε, αυτά που θέλω να μοιραστώ μαζί σας, επιστρατεύστε την κυνικότητα, το χιούμορ σας, και την ειλικρίνεια με τον εαυτό σας, και σας υπόσχομαι, ότι παρεούλα θα διασκεδάσουμε αφάνταστα.
Με εκτίμηση.
Χρήστος.
Related Posts with Thumbnails