Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Bloggers for Gaza-Οι Bloggers στο πλευρό της Γάζας

Αναδημοσιέυω την εκκλησή αυτού του καινούριου ομαδικού Blog:


Κάλεσμα για δημιουργία ομαδικού ιστολογίου «Bloggers4Gaza»

Στις προσπάθειες υποστήριξης κάθε πρωτοβουλίας κατά της σκληρής κατοχής που επιβάλλει το κράτος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, ένα σημαντικό ζητούμενο είναι η ενημέρωση. Τα mainstream κανάλια πληροφόρησης στην Ελλάδα ασχολούνται με το παλαιστινιακό περιφερειακά, επιδερμικά και, σε μεγάλο βαθμό, μόνο ως κατάλογο νεκρών. Αραιά και πού, μπαίνει και κάποιο κείμενο με συναισθηματική φόρτιση για να γεμίσει τις ελλείψεις χώρου στη στοιχειοθεσία του εντύπου.

Σκοπός της πρωτοβουλίας μας είναι να λειτουργήσουμε υποστηρικτικά στις προσπάθειες διαφόρων ομάδων για το σπάσιμο της πολιορκίας της Γάζας. Οι άξονες πάνω στους οποίους θα θέλαμε να κινηθούμε είναι α) η ενημέρωση για τις κινήσεις κατά της κατοχής και β) η συγκέντρωση πληροφοριών για την κατάσταση στην Γάζα. Γι' αυτό,


  • Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, που έχει την δυνατότητα να ασχοληθεί με τους δύο αυτούς άξονες, είτε τακτικά είτε περιστασιακά, να συμμετάσχει στο "bloggers4gaza"
  • Ζητάμε τη συνεισφορά σας στη συνδιαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του ιστολογίου

Ακολουθούν οι αρχικές προτάσεις που καταθέτουμε σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας του ιστολογίου. Σημαντικό: δεν είναι τελικές, δεν είναι προαποφασισμένες και η τελική μορφή του πλαισίου θα διαμορφωθεί από συνεννόηση.

  1. Ελληνοαγγλικές αναρτήσεις, προκειμένου το περιεχόμενο να είναι προσβάσιμο από άλλες ομάδες ακτιβιστών του εξωτερικού. Τη μετάφραση αναλαμβάνουν - για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να την κάνουν από μόνοι τους - οι διαχειριστές (και φυσικά όποιος άλλος μπορεί και προσφέρεται)
  2. Όριο μεγέθους στα άρθρα, ώστε να μη χανόμαστε σε εκτενείς απεραντολογίες, αλλά να επικεντρωνόμαστε στα ουσιώδη. Σκοπός μας είναι η ενημέρωση και όχι συναισθηματισμοί/προπαγάνδα.
  3. Μέγιστο όριο αναρτήσεων ανά ημέρα, ώστε να υπάρχει σταθερή ροή άρθρων και να μη πνίγεται ο αναγνώστης.
  4. Προσήλωση - όσο δυνατόν - στην άμεση πληροφόρηση και ανάλυση και όχι σε απλές αναδημοσιεύσεις.
  5. Άμεση συνενόηση συγγραφέων και διαχειριστών όσον αφορά στην διόρθωση - μετάφραση - μορφοποίηση των κειμένων.

Περιμένουμε με χαρά την συμμετοχή σας είτε σε σχόλια σε αυτήν την ανάρτηση, είτε - αν δεν επιθυμείτε την δημοσίευση των στοιχείων σας, σε μήνυμα που μπορείτε να μας στείλετε από την φόρμα «Επικοινωνία».

Ευελπιστούμε σε μια καρποφόρο συνεργασία,

Η αρχική ομάδα του Bloggers4Gaza

Φάντασμα των Εξαρχείων (ExarchiasGhost@gmail.com)
Για το:
Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου