Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010

Ένα Ντοκιμαντέρ που αξίζει να δεί κάποιος.

Για την παρακάτω σημαντική Είδηση ενημερώθηκα από τον κο. Νασίμ Αλάτρας, ο οποίος έχει γράψει και το γνωστό βιβλίο "Παλαιστίνη" από τις εκδόσεις ΚΨΜ, με χαρά λοιπόν σας Ενημερώνω ότι το διεθνούς φήμης Ντοκιμαντέρ "Gaza we are comming" θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελληνική Μεγάλη οθόνη, και πιο συγκεκριμένα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσαλλονίκης στις 19/03/2010:

Πρώτη προβολή της ελληνικής έκδοσης του ντοκιμαντέρ "Γάζα ερχόμαστε"
Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ για αυτούς που οι συνετοί της μοιρολατρίας ονομάζουν εξωπραγματικούς, στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Επίσημη ελληνική πρεμιέρα:
Ολύμπιον 16/3, 22:30
Επαναληπτική προβολή:
Αίθουσα Φρίντα Λιάππα 19/3, 17:00
Τον Αύγουστο του 2008, δύο ελληνικά ψαροκάικα έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, που έχει επιβάλλει παράνομα το κράτος του Ισραήλ. Το «Γάζα Ερχόμαστε», καταγράφει αυτό το μοναδικό και ριψοκίνδυνο ταξίδι. Τα κίνητρα όσων συμμετείχαν στην αποστολή, τις ελπίδες και τα όνειρά τους. 44 απλοί άνθρωποι από 17 χώρες και ανάμεσά τους 9 Έλληνες, αψήφισαν την πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ και κατάφεραν να αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν πιστεύεις σε έναν δίκαιο σκοπό. Το «Γάζα Ερχόμαστε» που προβλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο με μεγάλη επιτυχία στο διεθνές δορυφορικό δίκτυο Al Jazeera έχει τη σφραγίδα πολλών Ελλήνων και Αράβων δημιουργών, ανάμεσά τους Νασίμ Αλάτρας (παραγωγός) και Νίκος Ζηργάνος (σεναριογράφος). Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Γιώργος Αυγερόπουλος και Γιάννης Καρυπίδης, η διεύθυνση παραγωγής είναι της Αναστασίας Σκουμπρή, η μουσική του Γιάννη Παξεβάνη, η διεύθυνση φωτογραφίας των Γιάννη Αυγερόπουλου και Γιώργου Αλεξόπουλου, η ηχοληψία του Κώστα Καταληματία και το μοντάζ των Γιάννη Μπιλίρη και Αννας Πρόκου. Την αραβική και αγγλική έκδοση του ντοκιμαντέρ επιμελήθηκαν ο Σάαντι Αλ-Αγιούμπι και η Δανάη Λιβαδά αντίστοιχα.
Γιάννης Καρυπίδης-Κώστας Καταληματίας-Γιώργος Αλεξόπουλος


Βαγγέλης Πισσίας-Βάσως Λυσσαρίδης-Νασίμ Αλάτρας

Νίκος Ζηργάνος-μάστρο Θοδωρής-Βαγγέλης Πισσίας

Γιώργος Αυγερόπουλος-Πέτρος ΓιώτηςΓιώργος Αλεξόπουλος-Κώστας Καταληματίας
Νασίμ Αλάτρας-Βαγγέλης Πισσίας


Φάντασμα των Εξαρχείων (ExarchiasGhost@gmail.com)
Για το:
Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου