Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Οδηγίες αποστολής εφοδίων.

Στην περίπτωση που σας στείλουμε καλέσμα για συλλογή εφοδίων συσσιτίου θα θέλαμε να σας επισημάνουμε μερικές πληροφορίες:
Ένα από τα ποιο χρήσιμα εφόδια των πρώτων ημερών είναι τα τρόφιμα, αφού η πείνα είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι.
Τα τρόφιμα που χρησιμοποιούντε στο συσσίτιο είναι αυτά που κρατάνε περισσότερο: Γάλα σε σκόνη, γάλα εβαπορέ, μπισκότα πτιμπέρ Ρίζι και ζυμαρικά.
Τα εφόδια που θα χρειαστεί να σταλθούν, θα χρειάστει να διανύσουν ένα μεγάλο και δύσκολο ταξίδι οπότε θα πρέπει να ειναι συσκευασμένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, (να μην χάνουν, να μην μπάζουν, να μην πιάνουν μεγάλο όγκο κτλ κτλ.
Λόγω έλλειψης αρκετών μεταφορικών μέσων, οι αρμόδιοι φορείς πολλές φορές αναγκάζονται να θέτουν προτεραιότητες, και όταν υπάρχει έλλειψη χρόνου τα πράγματα γίνονται ποιο δύσκολα, οπότε πρέπει να του διευκολύνουμε.

Οπότε προτείνουμε στην περίπτωση που γίνει κάλεσμα για παράδοση συσσιτίου, να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία.
1.Διαλέξτε ένα είδος από τα τρόφιμα που σας προτείναμε και προμηθευτείτε μόνο αυτό.
2.Επιλέξτε το δέμα στο οποίο θα βάλετε τα εφόδια.
3.Προμηθευτείτε τέτοιες ποσότητες εφοδίων ωστε να γεμίσει το δέμα χωρίς κενά.
4.Καταγράψτε τις ποσότητες που τοποθετήσατε στο δέμα, όπως και το είδος.
5.Στα είδη χαρτικών πουλάνε αυτοκόλλητες ετικέτες. Τοποθετήστε τουλάχιστον μια που να αναφέρει τις πληροφορίες που καταγράψατε (είδος, ποσότητα, και το προς τα που είναι το πάνω άμα είναι απαραίτητο) και εάν είναι δυνατόν βάλτε 5 ετικέτες (4 στα πλαϊνά, και μια πάνω).

Επείδη τα Εφόδια θα κάνουν μεγάλο ταξίδι καλό θα είναι να διευκολύνουμε όσο μπορούμε τους αρμόδιους φορείς. Φυσικά απο το να μην σταλθεί τίποτα καλύτερο είναι να σταλθούν και πρόχειρο συσκευασμένα εφόδια, αλλά νομίζω ότι η πειθαρχεία και η μεθοδικότητα στην αποστολή εφοδίων θα βοηθήσει να κάνουμε όσο περισσότερο καλό γίνεται.
Με εκτίμηση.
Χρήστος

Οι οδηγίες ελέγχθηκαν από την Ομάδα Help με την βοήθεια του άναλογου Ακαδημαικού, ώστε να είστε σίγουροι ότι κάνετε το σωστό.
Related Posts with Thumbnails