Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

Τι ακριβώς τρέχει με την ΤΡ.ΕΛ.ΑΣ;


Στα ταξίδια μου στους τόπους της λύπης συνάντησα ένα αρθράκι που το άντλησα απο τον σύλλογο κινητηκά αναπήρων Πειραια. Η ανάρτηση είναι απο το δραστήριο blog τους http://akida-eu.blogspot.com/ το οποιο σας προτείνω ανεπιφύλακτα να μελετήσετε και να ξεκινήσετε να το παρακολουθήτε.

Αυτή η ανάρτηση λέει πολλά ωραια πραγματάκια για την Στάση της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι σε οτιδήποτε δεν τους μοιάζει, και αφού προκειται για καταγγελια και μάλιστα εν βρασμό, την μεταφέρω ως έχει.
Τα σέβη μου.


Αστυνόμευση αλά ελληνικά
Η διεθνώς γνωστή γιά την δημοκρατική ευαισθησία της Ελληνική Αστυνομία, όχι απλώς δεν προστατεύει το δικαίωμα της ανεμπόδιστης πρόσβασηςτων πολιτών με αναπηρία ως θα όφειλε, αλλά ενίοτε τα ... ευαίσθητα της τάξεως όργανά της είναι τα πρώτα και καλύτερα που το παραβιάζουν!Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της. Η “περίπτωση” που καταγράφει ο φακός στελέχους του αναπηρικού κινήματος, μονάχα μοναδική δεν είναι. Εκατοντάδες αντίστοιχες κάθε χρόνο, αναδεικνύουν τη... βαθιά ευαισθησία των οργάνων της τάξης απέναντι στο δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών με κινητική ή άλλη αναπηρία. Επί της συγκεκριμένης - φωτογραφηθείσας περίπτωσης, το ενδιαφέρον έγκειται στο ότι το αστυνομικό όχημα στάθμευε στην συγκεκριμένη θέση επί 2 και πλέον συνεχόμενες εβδομάδες, παρά την επίμονη παράκληση να απομακρυνθεί, του (επιμένοντος να μην δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του) φωτογράφου – ανθρώπου με κινητική αναπηρία. Ουδέν το αξιοπερίεργον. Είτε στην συγκεκριμένη περίπτωση είτε σε οποιαδήποτε άλλη, η επιμονή στην δικαιολογημένη και πηγαία διαμαρτυρία, έχει ως σταθερή απάντηση την επίμονη σε ένταση και/ή διάρκεια αστυνομική αυθαιρεσία. Νομοτέλεια.

Η αστυνόμευση αλά ελληνικά των χώρων στάθμευσης αλλά και των σημείων – τρόπων πρόσβασης των ΑμεΑ (ράμπες, οδεύσεις τυφλών κ.ο.κ.) υπακούει στον ... άγραφο νόμο της δημιουργίας καλών για την αστυνομική αρχή εντυπώσεων. Δυστυχώς, όμως, οι φωστήρες της ασφάλειας στην χώρα μας, επικοινωνούν την ευαισθησία τους αγνοώντας ότι δεν απευθύνονται σε ανόητους αλλά στοιχειωδώς σκεπτόμενους πολίτες. Για παράδειγμα, με αφορμή την φετινή 3η Δεκεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ δημοσιοποίησαν ότι ενέτειναν την συγκεκριμένη μέρα την αστυνόμευση των σημείων-τρόπων πρόσβασης για... συμβολικούς λόγους! Οπερ εστί μεθερμηνευόμενο τις υπόλοιπες 364 μέρες τίποτε, ωσάν οι μόνιμες καταλήψεις των ραμπών, των πεζοδρομίων και των χώρων στάθμευσης 364 μέρες τον χρόνο να γίνονται για συμβολικούς λόγους! Χαμός από κλήσεις την 3η Δεκεμβρίου και ... καθάρισαν! Γιά την ιστορία να πούμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί προ πενταετίας κατά την διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όπου στο όνομα της καλής εικόνας της χώρας μας η αστυνόμευση των ραμπών-πεζοδρομίων-άναπηρικών χώρων στάθμευσης υπήρξε αυστηρότατη. Επί δύο βδομάδες σκάρτες και αυτό ήταν, έκτοτε κάθε επέτειο και γιορτή καλή ώρα όπως εφέτος...

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.epi-isois-orois&id=109999
Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου