Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009

Πρώτη Διάψευση στα επιχειρήματα του κου. Χρυσοχοίδη.

Στην συνέντευξη που έδωσε χθες ο κύριος Χρυσοχοίδης στο TVxs είπε πολλά και διάφορα, που μάλιστα πολλά από αυτά ήταν αν μη τι άλλο ενδιαφέροντα, (για να απολαύσετε την συνέντευξη πατήστε ΕΔΩ). Κάθως άκουγα την συνέντευξη του κου.Χρυσόχοίδη παρατήρησα ένα Ψεματάκι και αποφάσισα να το διαψεύσω
Ο κος Χρυσοχοίδης κάποια στιγμή δήλωσε χαρακτηριστικά "Ότι οι Χούλιγκανς των ομάδων είναι τα ίδια άτομα που κάνουν τα επεισόδια ξεκινώντας από τα Εξάρχεια", και από την στιγμή που αυτό είναι ψέμα αποφάσισα να το διαψεύσω..
Το ψέμα του κου Χρυσοχοίδη ουσιαστικά ενώνει 2 εντελώς διαφορετικές ομάδες ανθρώπων. Τους φίλαθλους Χουλιγκάνς που έχουν συνδυάσει τον Αθλητισμό με ένα είδος βίαιου Τοπικισμού, με τους Αντιέξουσιαστές της "Ενεργής Δράσης". Μιλάμε για 2 διαφορετικά σύνολα ανθρώπων με διαφορετικές νοοτροπίες. Προτού εμβαθύνω στην καρδιά αυτού το ψέματος, να μου επιτραπεί να εξηγήσω τι ακριβώς εννοώ ενεργή Δράση. Με τον ορισμό Ενεργή Δράση εννοώ αυτό που σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να ονομαστεί και ως "Επιθετικές Διαπραγματεύσεις". Είναι ουσιαστικά η ανάγκη να κάνει κάποιος κάτι επιθετικό ή Εχθρικό για να εκφράσει την αντίθεση του σε ένα καθεστώς. Από τέτοιου είδους εκφράσεις ήρθε η σημερινή εικόνα που έχουμε για την Τρομοκρατία. Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι κάθε εδραιωμένη εξουσία, έχει την τάση να ονομάζει Τρομοκρατία την οποιαδήποτε εσωτερική απειλή. Ας μιλήσουμε λοιπόν για αυτά τα δύο σύνολα:

Χουλιγκάνς: Χουλιγκανς είναι καθαρά Αθλητικό φαινόμενο με τοπικιστικές και ρατσιστικές προεκτάσεις Προέρχεται από την ανάγκη για εκτόνωση. Η ύπαρξή τους πάντα σύμφερε την εκάστοτε Εξουσία, αφού μιλάμε για έναν πολυπληθή και ανώνυμο και απροσδιόριστο στρατό, 100% ελεγχόμενο από τις εντολές επιτήδειων. Η σχέση Αθλητικό Θέαμα- Εκτόνωση και Εκτονωση-Πολιτικός έλεγχος ξεκινάει από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που το ποιο δυνατό χαρτί για τον έλεγχο των μαζών ήταν οι αρένες, και από κάποια στιγμή και μετα κολλοσαίο.
Ο Αθλητισμός σαν μέσο Εκτόνωσης και πολιτικού ελέγχου χρησιμοποιήθηκε από την χούντα, και φυσικά παρέμεινε ως όπλο της Δημοκρατίας μετά την μεταπολίτευση
Τεχνικά χαρακτηριστικά Χουλιγκανικού Στρατού: Το σήμα κατατεθέν των χούλιγκανς είναι ότι δεν έχουν στόχο άψυχα αντικείμενα, αλλά ανθρώπινους στόχους απο πρίν καθορισμένους, οι υλικές ζημιές προκαλούνται περισσότερο ως μικρές εκτονώσεις μέχρι να γευτούν την χαρά του σωριασμένου θύματος τους. Τα όπλα τους είναι φτιαγμένα να είναι όσο ποιο θανατηφόρα γίνεται. Ο βασικός τους οπλισμός είναι σουγιάδες, λοστοί, σφεντόνες, ρόπαλα, ασπίδες, αλυσίδες, αεροβόλα, κτλ ενώ δεν αρέσκονται καθόλου σε μολοτοφ αφού προτιμούν τις κροτίδες, την δυναμίτιδα, τις φωτοβολίδες, και δύστυχος τα πιστόλια φωτοβολίδων που χρησιμοποιούν οι Ψαράδες. Συνήθως η μέθη τους χτυπάει κόκκινο, ενώ χαίρουν σε πολλές των περιπτώσεων την ανοχή της αστυνομίας. Το ντύσιμό τους ειναι τέτοιο, γεμάτο Αθλητικά και ρατσιστικά συνθήματα που κάνει την διέλευση τους απο τα Εξάρχεια, αν μη τι άλλο δυσάρεστη. Οπότε το θεωρώ κομματάκι χλωμό να ξεκινάνε ή να καταλήγουν στα ΕξάρχειαΑντιεξουσιαστές "Ενεργής Δράσης": Έδρα τους είναι τα Εξάρχεια. Στόχος τους δεν είναι ανθρώπινος αφού την σωματική βία την θεωρούν ως μια μορφή εξουσίας, αλλά οτιδήποτε εξυμνεί την έννοια του πλούτου και της ιεραρχίας οπλισμός τους είναι πέτρες και μολότοφ και ενδυμασία τους είναι με απλά ρούχα μαυροκόκκινου χρώματος, και φυσικά με την πολυσυζητημένη κουκούλα. τον οπλισμό τους τον διαθέτουν περισσότερο ως Βuffer zone για την καθυστέρηση και απώθηση των δυνάμεων καταστολής. Ιδεολογικά είναι κατά του ρατσισμού, ενώ η ιδέα ενός ένοπλου αγώνα αφορά μια μικρή μειονότητα του συνόλου τους. Ουσιαστικά είναι μια κοινωνική έκρηξη απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, και η αναζήτηση Ελπίδας σε ένα σύνολο ανθρώπων που νοιώθει ότι πνίγετε.Ελπίζω να είναι φανερή η διαφορά μεταξύ των δύο αυτών συνόλων, και να μην χρειαστεί να αναλύσω περαιτέρω αυτό το ψεματάκι του κου.Χρυσοχοίδη.

Σύντομα θα ασχοληθώ λίγο ποιο ζεστά με το έργο του κου.Χρυσοχοίδη.
Τα σέβη μου.

Υ.Γ. Για όσους δεν το κατάλαβαν δεν συμπαθω ιδιαίτερα κανέναν από ολους αυτούς που προανέφερα... απλα δεν συμπάθω ούτε τους Ψέυτες Πολιτικούς.
Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου