Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009

Σεμινάριο του καλού Πολίτη.

Η ύπαρξη του ακτιβισμού γεννιέται, όταν οι πολίτες δεν νοιώθουν σωστή την λειτουργία του Κρατικού μηχανισμού. Στην περίπτωση που ο προβληματικός μηχανισμός είναι η αστυνομία, τότε το καθήκον του καλού πολίτη είναι να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του, και τους υπόλοιπους από τα ελαττωματικά εξαρτήματα του μηχανισμού αυτού. Σήμερα είχα την διάθεση να κάνω μια μικρή ανάλυση για το πρόσωπο και το έργο του κου. Χρυσοχόιδη, (μπορεί και να το κάνω), αλλά θεώρησα ως επιτακτική ανάγκη να σας προσφέρω ένα μικρό σεμινάριο, αφού η ατμόσφαιρα βρωμάει λίγο μπαρούτι, και πολύ από εμάς είμαστε καπνιστές.

Αρχικά μερικές οδηγίες... ας πούμε ακτιβιστικού χαρακτήρα.
  1. Τα παράσημα: Όταν ένας άνθρωπος έχει να αντιμετωπίσει την εξουσία, καλό είναι να μαζεύει σαν κουπόνια, χαρτιά που θα του δίνουν ένα "χαρτί" παραπάνω στην αντιμετώπιση της ανθρωποφάγας Εξουσίας. Χαρτιά αποκτάς όταν είσαι εγγεγραμμένος Όταν είσαι σε ακτιβιστικές οργανώσεις, Προσκοπισμό, Δασοπροστασία, Ενωμένους Bloggers κτλ κτλ. Ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός του βαθιά Ελληνικού "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" με το διεθνές "η Ισχύς εν την ενώσει". Just for the record... τα ποιο δυνατά χαρτιά απέναντι στην εξουσία τα έχουν οι Δημοσιογράφοι, και οι Δικηγόροι, (η απόκτηση της κάρτας Δημοσιογραφίας είναι σχετικά ποιο απλή απο αυτή της Δικηγορικής ιδιότητας η οποία ως γνωστών απαιτεί πολυετή σπουδές).
  2. Οι Μπαχαλάκιδες: Η Διαφορά που έχουμε με τους Μετανάστες, και δεν έχουμε πέσει μέχρι σήμερα θύματα δουλεμπορίου, εμπορίου Οργάνων, φόνων, ή βιασμών (περισσότερο για τις γυναίκες το τελευταίο), από τους κάποιους (πολλούς) εξουσιάζοντες δεν είναι επειδή είμαστε καλά παιδιά, ούτε επειδή έχουμε ωραίο χαμόγελο αλλά επειδή στην περίπτωση που πάθουμε κάτι, έχουμε το συγγενολόι, τους φίλους, τους Γείτονες, τους συναδέλφους μας, τους συμπαίκτες μας στο κουν καν, και έναν δικηγόρο, που άμα πάθουμε κάτι, μπορούν τουλάχιστον να κάνουν ένα καλό μπάχαλο. Παραδείγματος χάριν άμα δεχθεί κάποιος επίθεση από κάποιον αστυνομικό, και βρεθούν 2-3 γριούλες (από αυτές τις μαυροφορεμένες) να πουν μετά... "Αααα το Φάγανε το παλικάαααριιι... και ήταν καλό παιδι και μπεσαλήήήήήηηης", το ποιο σίγουρο είναι ότι την επόμενη μέρα θα ξεσπάσει επανάσταση.
  3. Φωτογραφική και internet: Η Κατάσταση είναι απλή... από την στιγμή που όλοι τους (ΜΜΕ και Πολιτικοί) λένε ψέμματα, και δεν διστάζουν να σε πουν ψεύτη, με την πρώτη ευκαιρία, τότε είναι επιτακτική ανάγκη, να διαθέτεις πάντα, ετοιμοπόλεμη Φωτογραφική μηχανή και πρόσβαση στο internet. Συγκεκριμένα ξέρω μια περίπτωση που κάποιος με κάμερα και internet τα είχε βάλει με θεούς και δαίμονες.
  4. Γνώση: Καλό είναι να ξέρουμε όλοι τα Δικαιώματα μας απέναντι στην δικαιοσύνη, και φυσικά τον κώδικα δεοντολογίας των Αστυνομικών. Τέλος Χρήσιμες γνώσεις είναι ο Καταστατικός Χάρτης των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Το Ελληνικό Σύνταγμα, και πάντα... και για οποιοδήποτε λόγο... η όσο μεγαλύτερη γνώση του τι συμβαίνει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού... Στην περίπωση που σας αρέσει η διαδικτυακή ανταλλάγη απόψεων και πληροφόριων μέσω Blogging, τότε καλό είναι να γνωρίζετε και τις Νομοθετικές διατάξεις που κατοχυρώνουν το δικαίωμα μας στο Blogging

Kαλή τύχη.
Τα σέβη μου.
Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου