Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Τελικά το πάρκο Ναβαρίνου είναι όντος οικολογικό.


Καθώς περιπλανιόμουν μέσα στα λατρεμένα μου Εξάρχεια. Στο παρκάκι της Ναβαρίνου νομίζω ότι πρόσεξα Ψαρόνια. Αυτό αναμφίβολα είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί. Στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων ένα απο τα επιχειρήματα των κατοίκων, εναντίων του κου.Κακλαμάνη Γνωστού ως ο Νικηταράς ο Δενδροφάγος, ήταν ότι μαζί με τα αιωνόβια δένδρα που ξερίζωσε, έδιωξε και σμήνη Ψαρονιών που ζούσαν στο πάρκο. Τότε μάλιστα είχε αντιδράσει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία μπας και καταφέρει να τα μεταπείσει από την φυγή τους, στήνοντας Ταίστρες και φωλιές στα λίγα δέντρα που απέμειναν.

Και τώρα...

Τώρα, όλοι αυνανίζονται με μεγάλα λόγια περί επαναστάσεων και λαικών αγώνων ενώ κανένας δεν πρόσεξε την ζωή που ξεκίνησε να υπάρχει στο πάρκο...
καλύτερα ίσως έτσι. Μια μέρα άκουσα από μεγαλόστομους επαναστάτες ότι πρέπει να αντιδράσουμε στην μπουρζουαρία που επιμένει να απαίτει παιδικές χαρές για τα παιδιά.
Φανταστείτε να τους ερχόταν καμιά ιδέα ότι τα Ψαρονάκια τα έρημα είναι κατάσκοποι της οικολογικής μπουρζουαρίας ή κάτι τέτοιο...

Ίσως είναι καλύτερα έτσι...

Πάντως το κοκκινόχωμα, και οι πολυποικιλότητα των φυτών και τον δέντρων, όπως και η ύπαρξη τροφής, (από τους ανθρώπους που πάνε στο πάρκο), θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα mini Αστικό οικοσύστημα που θα μπορούσε να κάνει το πάρκο Ναβαρίνου υπόδειγμα Οικολογικού πάρκου.

θα μπορούσε...

... άμα υπήρχε ελπίδα.
Τα σέβη μου.
Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου